Kohupiimakook piparkoogipõhjal

Lahe kohupiimakook, mille muudab eriti mahlaseks ahjust välja võttes lisatud hapukoorekate.
Kuna vanemad sõidavad USA-sse puhkama, siis küpsetasin viimaseks õhtuks meile hüvastijätu koogi:)

Vaja läheb:
Põhjaks
300 g piparkoogitainast
Täidis
4 muna
300 g kohupiimapastat
200g teralist kohupiima
150 g hapukoort
1.5-2 dl suhkrut
1 apelsini riivitud koor
1 tl purustatud värsket ingverit
1 tl vanillisuhkut
Katteks:
150 g hapukoort
2 spl suhkut

Tee nii:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli piparkoogitainas lahti ja vooderda sellega 20 cm koogivorm.
Eelküpseta põhja umbes 10 minutit. Kalla peale täidis ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund. (Kontrolli küpsust tikuga). Ahjust välja võttes kata ühtlaselt hapukoore kihiga.Kook on parim jahtununa, üleöö külmkapis seisnuna.

Inspiratsioon Silja blogist.

Labels: , ,