Pasta Bolognese on meie pere üks lemmikuid. Vähemalt korra kuus teen seda alati. Bolognese kastmesse lisan alati just selliseid lisandeid, mida külmkapis hetkel leidub. Eriti meeldib šampinjone, päikesekuivatatud tomateid ja tšillit lisada. Originaalse Bolognese kastmega on ühist siis nii palju, et kasutan tomateid ja hakkliha:)
Tavaliselt kasutan veisehakkliha, see variant on metsseahakklihaga.
Vaja läheb:
500 g hakkliha
1 suurem sibul
2 küüslauguküünt
1 porgand
6 päikesekuivatatud tomatit
1 punane tšilli
150 g šampinjone
800 g purustatud tomateid
75 g tomatipüreed
4 dl punast veini*
2 dl veiselihapuljongit
soola, pipart
basiilikut ja teisi ürte( pune, oregano või tüümian)
Serveerimiseks: pastat, parmesani juustu
Tee nii:
Kuumuta pannil õli ja pruunista hakkliha, lisa hakitud sibul, küüslauk ja tšilli. Kui liha on pruunistunud, lisa porgand, päikesekuivatatud tomatid, seened, vein, tomatipüree ja purustatud tomatid. Lisa ka maitseained. Hauta madalal kuumusel vähemalt 1 tund. Mida kauem Bolognese kastet hautada, seda paremaks ta läheb. Itaalias panevad perenaised raguu juba hommikul tulele, et ta terve päev hauks.
*veini võib asendada puljongigaLabels: hakkliha, pasta, ulukiliha