Universiaadilt tagasituleku puhul tegin mõnusat krõbedikku, kus sai ära kasutada koduaia õunad ja esimene ise kasvatatud kõrvits:)Retsept Nami-namist mugandustega.
8-le
Vaja läheb:
2 sl võid
1.5 dl suhkrut
1.5 tl kaneeli 100 g kuivatatud jõhvikaid
800 g tükeldatud kõrvitsat
800 g tükeldatud õuna Purukate
1.5 dl täisteranisujahu
3 dl kaerahelbeid
1.5 dl suhkrut
100 g võid
Serveerimiseks: vanillijäätist
Tee nii:
Koori ja tükelda kõrvits, (koori ja) tükelda õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Sega kausis jahu, kaerahelbed ja (demerara) suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.
Labels: kõrvits, õunad