Kook, milles saab hästi ära kasutada
brüleekreemi valmistamisel üle jäänud munavalged, sest siia kulub neid lausa
12. See on pärit Ameerikast ja sai seal populaarseks juba 19. sajandi lõpus.
See on nime saanud oma õhulise tekstuuri eest ja seda peeti ''inglite
toiduks''. Toiduajaloolased arvavad, et selle koogi tõid Ameerikasse
afro-ameeriklastest orjad, sest koogi tegemiseks on vaja ''tugevaid käsi ja
tööjõudu'':D Inglikooki võib teha paljude erinevate maitsetega, lisades
taignasse näiteks sidrunikoort, šokolaadi, mandliekstrakti jne. Mina proovisin
esimest korda teha kõige originaalsemat-vaniljeekstraktiga. Biskviittaignast
erineb see selle poolest, et taignas pole killukestki rasva (sealhulgas
munakollast). Tänu sellele sobib suurepäraselt kaalujälgijale:) Kooki tuleb
jahutada tagurpidi, et gravitatsioon ei saaks oma tööd teha. Sellepärast peab
olema koogivorm täiesti kuiv ja rasvainega ei tohi määrida, muidu võib kook
jahtumise ajal välja kukkuda. Müügil on ka spetsiaalsed inglikoogi vormid,
millel on keskel auk ja põhi käib ära, aga sobis ideaalselt ka tavaline
ümmargune auguga keeksivorm. Auk peab keskel olema sellepärast, et siis on
koogil rohkem seina pinda, mille najal kerkida.Retsepti panin kokku internetist
erinevatelt lehtedelt.Labels: keeks, munavalged