Sidruni-mooniseemnemuffinid

Väga mõnusad muffinid, mis lähevad iga päevaga aina paremaks, kui need muidugi nii kaua seisavad. Mul oli juba ammu mõttes neid muffineid teha. Proovisin Starbucksis Low Fat Lemon Poppyseed muffinit ja see oli väga maitsev. Huvi pärast vaatasin, palju nendes siis rasva on, 27 grammi!!! See low fat on ikka väga julgelt pandud :) Tegin siis järgi ja mina võin öelda, et minu omad on tõesti low fat ja tervislikud kaa, sest kasutasin täisterajahu.  Sellest kogusest saab 12 suuremat muffinit ja kinnises karbis hoituna säilivad mahlased mitu päeva.

260 g jahu (pooleks täisterajahuga)
2 tl küpsetuspulbrit
0.25 tl söögisoodat
0.25 tl soola
1.5 dl suhkrut
2 sidruni koor ja mahl
2 dl maitsestamata jogutit
2 suurt muna või 3 väikest
2 tl vaniljeekstrakti
1 dl rapsiõli
50 g mooniseemneid

Glasuuriks:
poole sidruni mahl
100 g tuhksuhkrut





Hõõru suhkrut ja riivitud sidrunikoort kuni segu läheb kollaseks. Sega sinna hulka kõik teised kuivained. Teises kausis sega omavahel sidrunimahl, jogurt, munad, vaniljeekstrakt ja õli. Sega kokku kuivainetega ja lisa ka mooniseemned. Jaga muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadises ahjus 18-20 minutit. Glasuuri jaoks sega sidruni mahl ja tuhksuhkur ja nirista jahtunud muffinitele.


Labels: ,