Väga maitsev ja kiiresti valmiv lõuansöök, mis on maitsev nii soojalt kui külmalt. Avastasin hiljuti Quinoa ehk kinoa ehk Tšiili hanemaltsa, mis on Andide indiaanlaste seas juba tuhandeid aastaid populaarne taim. Kinoa on gluteenivaba ja sobib ka tsöliaakiahaigetele. Väga rikas toitainete poolest, eriti hea on aminohappeline koostis. Vot nii kasulik taim on:)
Sellest kogusest saavad kaks inimest kõhu täis.
Vaja läheb:
2 spl oliiviõli
1.5 dl kinoad
200 g lõhefileed( värske või suitsutatud, mõlemad sobivad hästi)
500 ml puljongit
1 sibul
3 küünt küüslauku
2 porgandit
Tee nii:
Haki sibul ja küüslauk peeneks. Kuumuta poti põhjas õli ja prae keskmisel kuumusel neid kuni sibul on läbipaistev. Lisa kinoa ja riivitud porgand ja rösti 2 minutit. Lisa 2 dl puljongit ja madalal kuumusel pidevalt segades oota kuni kinoa selle endasse imeb. Jätka vähehaaval puljongi lisamist kuni kinoa on pehmeks keenud ( u 15 minutit). Lisa väiksemateks tükkideks lõigatud lõhe ja kuumuta kuni lõhe on küps. Serveeri soojalt või külmalt.
Labels: kala, kinoa, mereannid, salat, soolane