Ka sel aastal võtsin osa Dagrise korraldatud toidublogijate küpsisevahetusest. Sel korral hakkasin juba varakult retsepte otsima, tahtsin teha midagi erilist ja midagi uut katsetada, lõpuks jäid sõelale kaks retsepti ja nii koosneski minu pakike kahtedest erinevatest küpsistest:) Tänaseks pidid kõik osalejad oma pakid kätte saama, minuni on praeguseni jõudnud kaks: Kärdilt Roosamannast ja Koogimeistrilt. Mõlemad küpsised olid väga maitsvad, aitähh!
Jõhvikaküpsised kaerahelveste ja šokolaaditükkidega:
2 plaaditäit
3.5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1/4 tl muskaatpähklit
1 tl soola
7 dl kaerahelbeid
200 g võid
2 dl muscavado suhkrut
2 muna
1 tl vaniljeekstrakti
2.5 dl värskeid jõhvikaid ( võib ka külmutatud), kergelt hakitud
150 g tumedat šokolaadi, peenikeseks tükeldatud
Tee nii
Kuumuta ahi 180 kraadini.. Sega kokku kõik kuivained. Teises kausis sega kokku või, suhkur, munad ja vaniljeekstrakt. Lisa kuivainetele ja sega korralikult läbi. Lisa ka tükeldatud šokolaad ja jõhvikad.
Vormi supilusikatäiest taignast pallikesed ja pane küpsetuspaberile. Ära pallikest lömmi suru. Küpseta 12-15 min olenevalt pallikeste suurusest. Enne söömist lase jahtuda:)
Kookoseküpsised šokolaadiga
20 küpsist
150 g võid
3.5 dl jahu
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
2.5 dl kookoshelbeid
2 spl piima
Glasuuriks:
150 g tumedat šokolaadi
Tee nii:
Vahusta või kreemjaks. Lisa kõik teised ained, et tekiks taignapall.Vormi taignast väikesed pallikesed. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit, kuni pallikesed on kuldsed. Kui küpsised on jahtunud kasta pool küpsisest šokolaadi sisse.
Labels: küpsised