Kihiline brownie-toorjuustukook vaarikavahukoorega/ Raspberry cheescake brownie

Olen seda kooki teinud juba mitu korda erinevate tähtpäevade puhul ja see kord valmistasin selle enda sünnipäevapeoks siin Taanis. See oli külaliste seas tõeline hitt ja kõik tahtsid ka retsepti saada:)
Algselt on see retsept pärist Hummingbird Bakery kokaraamatust. See siin on aga minu mugandatud retsept, sest algsesse retsepti läks igasse kihti 200-300 g suhkrut ja nii suur magusasõber ma ka ei ole:)

Vaja läheb:
Brownie kiht
150 g võid
150 g šokolaadi ( kasutasin 80% kakaosisaldusega)
3 muna
1.5 dl suhkrut
100 g jahu( olen kasutanud nii nisujahu, speltat kui ka rukkijahu)
Cheesecake kiht
600 g toorjuustu
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut või 1 tl vaniljeekstrakti
Vaarika-vahukoorekiht
2 dl vahukoort
250 g vaarikaid (külmutatud-sulatatud)
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kaunistuseks
Vaarikaid

Tee nii:
Määri 26 cm koogivorm võiga ning kata küpsetuspaberiga. 

Valmista esmalt brownie-põhi. Sulata šokolaad vesivannis. 
Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad. 
Kalla ettevalmistatud vormi. 

Cheesecake-kihi jaoks klopi või vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, siis lisa edasi vahustades ükshaaval munad. 
Kalla ettevaatlikult vormi brownie-kihi peale. 

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest kergelt kuldne. 

Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda. 

Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõpupoole lisa sulatatud nõrutatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega. 

And now for my english-speaking friends:)

Brownie layer:
150 g dark chocolate, roughly chopped
150 g unsalted butter, softened
1.5 dl caster sugar
3  eggs
100 g  flour 

Cheesecake layer:
600 g cream cheese, softened
1 dl sugar
1 tsp vanilla extract or 2 tsp vanilla sugar
3 eggs

Raspberry topping:
200 ml whipping cream
1 tbs sugar
1 tspvanilla sugar
250 g raspberries

Butter a 26 cm springform tin, line the base with a sheet of parchment paper.

For the brownie layer:
Melt the chocolate in a heatproof bowl placed over a pan of simmering water.
Cream the butter and sugar, then whisk in the eggs one at a time. Sift and fold in the flour and finally fold in the slightly cooled melted chocolate.
Pour the chocolate mixture into the cake tin.

For the cheesecake layer:
cream the softened cream cheese with sugar and vanilla extract until combined, then whisk in the eggs one at a time.
Pour the cheesecake mixture carefully over the uncooked brownie mixture.

Bake in the middle of a pre-heated 170 C oven for 30-40 minutes, until the cheesecake is firm to the touch and light golden around the edges. (The cheesecake layer will firm furthen when cooling).

Remove the ca
ke from the oven and let cool for at least 4 hours, preferably overnight.


Before serving whisk the cream and sugar until soft peaks form, then fold in the fresh or frozen (defrost and drain first!) raspberries. Spread the raspberry cream over the cheesecake and decorate with chocolate and extra raspberries.




Labels: , , ,