Maapähklivõi



Ameerikas populaarse maapählklivõi kodus tehtud variant:) Suverullide dipikasmesse oli vaja maapähklivõid ja Eesti kaubandusvõrgust on normaalse koostisega (maapähklid ja sool) maapähklivõid raske leida, otsustasingi kodus teha. Tuli ka palju odavam ja muidugi maitsvam! Boonuseks on veel see, et saad ise valida millise tekstuuriga maapähklivõid sa saavid:)

Vaja läheb:
400 g kooritud röstimata maapähkleid
4spl mett
1/2 tl meresoola

Tee nii:
Sulata mesi vedelaks näiteks mikrouunis. Selleks läheb 10-20 sek. Sega mesi maapäklitega, pane ühtlase kihina küpsetuspaberiga vooderdatud plaadile ja rösti 180 kraadises ahjus 20-25 minutit iga 5 min tagant segades ja kontrollides, kas pähklid on valmis. Nad võivad väga kergelt kärssama minna! Pähklid on valmis kui sa hakkad pähklilõhna tundma ja mesi on karamelliseerunud. Lase neil täielikult maha jahtuda ja siis pane pähklid koos soolaga köögikombaini või blenderisse. Töötle pähkleid kuni saad pehme ja ühtlase võide. Selleks läheb umbes 5 min. Alguses moodustub pall ja siis edasi töödeldes tekib määritav või. Kui soovid crunchyt- ehk pähklitükikestega võid, jäta 1dl pähkleid  kombaini lisamata, haki need tükkideks ja sega juba valmis võile. Säilita suletud purgis kuivas ja pimedas.sobib väga hästi aasipärastesse toitudesse, näiteks kana-kookospiima karrisse, hommikupudru peale, puuviljadele dipiks või ka näiteks leivakattena.

Labels: ,