Selle koogi idee
tuli, kui nägin, et kappi oli seisma jäänud terve päts Muhu leiba. Parasjagu
oli just ka pliiti köetud niiet lõikasin leiva viiludeks ja panin kuuma ahju
kuivama. Pärast tegin kuivanud leivaviiludest riivleiba. Esialgu proovisin
riivida, aga see oleks võtnud terve igaviku, siis panin leivaviilud rätiku
sisse ja peksin lihahaamriga, kuni oligi riivleib valmis!:) Leivapõhi on hea
alternatiiv küpsistest koogipõhjale ja kõigile, kes kooki maitsesid meeldis see
lahendus väga! Juustukook nagu ikka, on maitsvam järgmisel päeval.
Vaja läheb:
Põhi
250 g
riivleiba(umbes 500 g värskest leivast)
50 g võid
1 tl kaneeli
4 spl suhkrut
Täidis:
4 muna
400 g toorjuustu
400 g ricotta
kohupiima
1 dl suhkut
2 tl
vaniljesuhkrut
1 sidruni
riivitud koor
Vaarika lisand:
200 g vaarikaid
3 spl suhkrut
Tee nii:
Eelkuumuta ahi
165 kraadini.
Kuumuta pannil
või ja lisa sinna riivleib, kaneel ja suhkur. Rösti segu pidevalt segades paar
minutit kuni segu muutub aromaatseks. Pane 26 cm vormi põhja ja pista täidise
valmistamise ajaks sügavkülma. Täidise jaoks vispelda toasoe toorjuust,
kohupiim, munad, suhkur, sidrunikoor, vaniljesuhkur ühtlaseks.
Vaarika lisandi
jaoks püreeri marjad suhkruga( kui kasutatud külmutatud siis sulata enne üles).
Ilusate keerdude saamiseks tilguta lusikaga väikesed tilgad täidise peale.
Seejärel aja hambatikuga tilgad laiali, et saaksid ilusa mustri. Küpseta ahju
keskosas 40-45 minutit, täidis võib veel kergelt võbiseda kui koogi ahjust
välja võtad. Jahtunud kook pane külmkappi ja hoia seal kuni serveerimiseni.
Kook on parim üleöö külmkapis seisnuna.