Värsked kevadrullid ehk suverullid

Need riisipaberirullid, mida kutsutakse ka suverullideks ja värsketeks kevadrullideks on pärit vietnami köögist. Mõnus kerge lõunasöök või vahepala, mida saab teha nii ligaha kui ka lihata. Täidise ainete valimisel saab igaüks ise oma fantaasial lennata lasta, aga tavaliselt käib rulli sisse paari erinevat sorti värskeid köögivilju, riisi või mungaoa peenikesed nuudlid, erinevaid värskeid ürte ja liha/kala/mereande. Olen teinud krevettidega, makraga ja ka ainult juurvuljadega rulle ja mulle on kõik väga meeldinud! Dippimiseks sobib lisaks neile kahele kastmele, mida ma teiega siin jaga sobivad ka sweet chilli kaste või lihtsalt sojakaste. Umami retseptiblogis on hea piltidega õpetus, kuidas rulle valmistada.  




Vaja läheb:

Riisipaberi lehti
krevette, makrat või muud liha (soovi korral)
porgand
kurk
paprika
avokaadot
rohelist sibulat
riisinuudleid
salatilehti
basiilikut, koriandrit, piparmündi lehti või muid meelepäraseid värskeid ürte



Kaste 1
1,5 spl kalakastet
1 hakitud küüslaugu küünt
pool tšillikauna
1 spl suhkrut
1,5 spl laimimahla
1 spl sojakastet

Kaste 2
3 spl maapähklivõi
3 spl keedetud vett
1 laimi mahl
2 tl sojakastet
2 tl suhkrut



Tee nii:
Pane riisinuudlid kaussi ja kalla peale keev vesi. Hoia 5 minutit kaane all. Kurna vesi ära.
Lõika porgand, kurk, paprika ja roheline sibul peenikesteks ribadeks.
Pane kõik täidise ained lauale valmis. Aseta lauale ka kauss sooja veega.
Kasta riisipaber paariks sekundiks sooja vette ja laota see enda ette taldrikule
Tõsta paberi endapoolsesse äärde veidi kurki, porgandid, koriandrit, basiilikut ja münti, nuudleid, rohelist sibulat ja salatilehte.
Tõsta endapoolne riisipaberi äär täidise peale ja rulli veidi. Nüüd tõsta mõlemad riisipaberi küljed keskele kokku ja rulli kevadrull lõpuni kokku. Rulli niimoodi kokku kõik kevadrullid.

Kastmete jaoks sega kokku kõik kastme komponendid ja söömisel dipi suverulli ots kastme sisse. Serveeri kohe! Kui tahad serveerida hiljem, siis mässi iga rull eraldi toidukile sisse, muidu kuivavad rullid ära.

Labels: ,