Üleöö kaerahelbepuder kakaoga


Kaerahelbepuder on mu lemmik hommikusöök. See meeldib mulle nii väga, et vahel kui olen laisk ja ei jaksa muud kokata, valmistan seda isegi õhtul :) Mulle meeldib pliidi peal valmistatud puder kõige enam, siis on tekstuur mõnus kreemjas. Pliidi peal valmistamine võtab aega vähemalt 20 minutit ja kui pean kella 8-ks juba trennis olema, siis une arvelt ei taha pudru keetmiseks aega võtta.

Kiiretel hommikutel ei taha samas ka lihtsalt võileiba süüa. Nii hakkasingi trennihommikuteks valmistama üleöö kaerahelbeputru. Selle valmistamine võtab aega vaid 5 minutit, ja selle aja enne magama minekut ikka leian. Üleöö kaerahelbepuder oli ka hea lahendus nendeks hommikuteks kui veel Odenses elasin ja rongiga hommikul Kopenhagenisse ülikooli sõitsin. Siis valmistasin pudru armasse klaaspurki ja nautisin seda stiilselt rongis linnapoole sõites :)

Puder on minu arust ideaalne trennieelne hommikusöök- kaerahelvestest süsivesikud ja kiudained, mis imenduvad aeglaselt. Lisanditeks maapählivõi, kus saab häid rasvu ja valku. Tihti lisan ka törtsu kohupiima või skyri, et valgusisaldust tõsta. Magustamiseks küps banaan, millest saab kiireid süsivesikuid ja ka kaaliumi.



Üleöö kaerahelbepudru maitsestamiseks on palju erinevaid võimalusi ja tihti mängingi erinevate maitsekooslustega. Ühine nimetaja on alati aga kaerahelbed, piim, chia seemned, sool ja jogurt/kohupiim. Magustamiseks kasutan peaaegu alati küpset banaani, aga sobib ka hästi mesi või õunapüree. Chia seemned on väga toitaineterikkad, sisaldades kasulikke rasvhappeid, kiudaineid ja kaltsiumit, fosforit ja magneesiumit. Neil on omadus vedelikku imada, paisudes üle kümne korra oma algsest suurusest. Chia seemneid saab kasutada tervislikes magustoitudes, näiteks selles chia seemne pudingus mangoga.



Täna jagan teiega oma lemmikut kooslust, mis on nagu magustoit hommikusöögiks, aga samas siiski tervislik ja toitainerikas :) Puder säilib külmikus mitu päeva, niiet soovi korral võib ka korraga suurema portsjoni teha, siis on argipäeva hommikutel tervislik ja maitsev hommikusöök kohe võtta.


Üleöö kaerahelbepuder kakaoga

Kogus: 1-le
Aega kulub: 5 min kokku segamiseks + üleöö külmkapis

Vaja läheb:
1 dl kaerahlebeid
1 dl piima
1 küps banaan
1 dl paksemat jogurtit (kreeka) või kohupiima
1 spl chia seemneid
1 spl kakaopulbrit
0.5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
100 g Külmtatud või värskeid marju
soovi korral: maapähklivõid, kakaonibse

Tee nii:
Purusta kausis kahvliga banaan püreeks, sega kõik ülejäänud koostisained kokku. Külmutatud marju ei pea eelnevalt sulatama, võib külmutatult pudru sisse segada. Kata kauss kilega ka hoia üleöö külmkapis. Hommikul võid törtsu piima juurde lisada kui pudru konsistents on liiga paks.

Mida teie endale kiiretel hommikutel süüa valmistate?






Labels: , , , , ,