Kreekapärased suvikõrvitsakotletid


Kreekapärased praetud suvikõrvitsakotletid ehk kolokithokeftedes said meie lemmikuks eelroaks Kreeka reisi ajal. Kodus järgi tehes oli tulemus peaagu sama hea. Ideaalsest retseptist on puudu vaid kuum Kreeka päike ja puhkusemelu. Tadziki sobib suvikõrvitsapätsikeste kõrvale väga hästi, tasakaalustades soolakaid kooke hapuka maitsega. Pätsikesed sarnanevad eelmisel aastal samal ajal tehtud suvikõrvitsapannkookidega, need siin on veidi toekmad ja sobivad hästi kergeks eineks. Mõlemad retseptid on väga hea lahendus suvikõrvitsauputuse leevendamise vastu.


Vaja läheb

8 dl riivitud suvikõrvitsat (umbes 3 keskmist suvikõrvitsat)
4 spl hakitud tilli
2 spl hakitud rohemünti (see sama, mida mojito sisse paned ;)
1 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud murulauku
4 muna
3 dl jahu (vajadusel rohkem)
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
250 g fetajuustu (või näiteks Arla Apetina valget pehmet juustu)
soola, pipart
õli, praadimiseks

Tadziki

Vaja läheb
1 tops kreeka jogurtit (380g)
1 pikk kurk, riivitud
1 küüslauguküüs, peenelt riivitud
1 spl oliivõli
1 spl sidrunimahla või valgeveini äädikat
soola ja pipart




Suvikõrvitsapätsid tee nii

Riivi suvikõrvits ja sega 1 spl soolaga. Lase 30-60 minutit seista. Pressi suvikõrvitsast vesi välja ja pane kaussi. Lisa ürdid, kergelt lahtiklopitud munad, murendatud feta, muskaatpähel, sool ja pipar. Lisa jahu ja sega läbi. Tainas peab jääma paksemapoolne, nahu hapukoor, vajadusel lisa jahu juurde. Kuumuta pannil õli ja prae keskmisel kuumusel väikeseid pätsikesi 2-3 minutit, vahepeal ümber keerates, kuni nad on kuldpruunid. Serveeri kuumana koos tadzikiga.

Tadziki tee nii

Samal ajal kui suvikõrvits soolaga seisab, riivi kurk ja sega 1 spl soolaga. Lase 15 minutit seista. Pressi kurgist vesi välja ja sega kreeka jogurti, riivitud küüslaugu, oliivõli ja sidrunimahlaga. Maitsesta soola ja pipraga. Lase umbes pool tundi külmkapis maitsestuda.





Labels: , ,