Pidulik kapsasalat



Aasta viimas postitusena jagan teiega piduliku kapsasalati retsepti, mis oli juba teist korda meie pere jõululaual. Lisaks sellele võtan kokku ka selle aasta. Soovin, et kõigil on maitsev aastavahetus ja edukas uus aasta!

See aasta on olnud minu jaoks väga kiire, töine, huvitav ja edukas. Lõpetasin ülikooli ja omandasin magistrikraadi Food Innovation and Health erialala Kopenhageni ülikoolist. Kolisin tagasi Eestisse ja teen siin tööd mis on väljakutseid esitav ja huvitav. Blogisse jõudsin 27 uut retsepti lisada.  Arvestades, et kirjutasin lõputööd enamiku aastast, samal ajal täiskohaga töötades ja ka veel trenni tehes, siis minu arust hea saavutus. Luban, et järgmine aasta on see number vähemal kaks korda sama palju:) Lisaks on mul plaanis veel mõned elevust tekitavad uuendused, sellest juba aga järgmisel aastal!

Nüüd siis retsepti juurde. Tavalise peakapsa asemel on siin kasutatud käharkapsast, mis on tekstuurilt veidi pehmem ja näeb ka vahva välja. Marineeritud sibulad annavad mõnusat happelisust ja krõmpsu. Apelsin ja granaatõunaseemned magusust. Vinegrettkastmes kasutasin Kultuurikatla disainilaadalt soetatud tumedat kasemahlasiirupit. See on magus, veidi mõrkjas ja pähklise maitsega  siirup, mis on saadud kasemahlast vee välja aurutamisel. Tume värvus tuleb kõrgest temperatuurist, mille tõttu suhkur karamelliseerub. Lisaks salatikastmete sees kasutamisel sobib see ka hästi näiteks hommikupudru peale.




Aega kulub: 30 minutit+ 2 tundi sibulate marineerimiseks
Sellest kogusest jätkub 6 inimesele kõrvalroaks


Vaja läheb
pool suuremast käharkapsapeast
2 apelsini
1 keskmise granaatõuna seemned
marineeritud sibulaid (umbes pool alltoodud retsepti kogusest)
50 g hakitud kreeka pähkleid

Vinegrettkaste
4 spl oliivõli
1 spl valge veini äädikat (mina kasutasin Kreekast toodud apelsini-kardemoni maitselist)
2 spl tumedat kasemahla siirupit
soola, pipart

Marineeritud sibulad
2 punast sibulat
1 dl siidri või valgenveini äädikat
2 dl vett
1 spl suhkurt
1.5 tl soola


Tee nii

Kõigepealt valmista ette sibula marinaad ja lisa sinna õhukeselt hakitud sibulaviilud. Lase vähemalt kaks tundi seista.

Haki kapsas õhukesteks ribadeks. Fileeri apelsin. Siin on hea video, mis õpetab apelsini fileerimist. Puhasta granaatõun seemnetest. Haki kreekapähklid väiksemateks tükkideks. Sega kokku vinegrettkaste: nirista äädika sisse õli samal ajal vispeldades kuni saad emulsiooni. Lõpuks lisa siirup, sool ja pipar. Sega kokku kapsas, apelsin, marineeritud sibul ja kalla üle vinegrettkastmega. Sega läbi. Kaunista granaatõuna seemnete ja kreeka pähklitega.



Ilusat aastavahetust ja edukat uut aastat!





Labels: , ,