Our Daring Bakers
Host for December 2011 was Jessica of My Recipe Project and she showed us how
fun it is to create Sour Dough bread in our own kitchens! She provided us with
Sour Dough recipes from Bread Matters by AndrewWhitley as well as delicious recipes
to use our Sour Dough bread in from Tonia George’s Things on Toast and
Canteen’s Great British Food
Selle kuu Daring Bakersi teemaks oli juuretisega leiva
küpsetamine. Minu jaoks see teema uus ei olnud, sest
olen
juba üle aasta leiba teinud ja suutnud oma juuretist elus hoida. Kuid
siiski tegin ma jõululeiba, mida ma enne teinud polnud ja see tuli väga hea.
Lisaks sain ka ideid nisujuuretise tegemiseks, aga jõulud on nii kiire aeg
olnud, et selle katsetamiseks pole aega olnud. Kindlasti proovin ka saia
juuretisega teha ja kui õnnestub jagan teiegagiJ
Jõululeib
Sellest kogusest saab 1 pätsi leiba
Vaja läheb:
1 tl piparkoogimaitseainet
3 dl kuivatatud puuvilju(ploome, aprikoose,
rosinaid)
25 g pähkleid
3 spl pohlamoosi või mõnda mud hapukat moosi,
mina kasutasin jõhvika-õunamoosi
Sorts brändit
1 tl vanillisuhkrut
Mandlilaaste peale raputamiseks
 |
ÖÖläbi käärinud juuretis spetsiaalses täispuidust leivaastjas |
 |
valmis tainas leivaastjas |
Haki kuivatatud puuviljad. Lisa sellele paar teelusikatäit
brändit ja sega see hakitud puuviljadega segamini. Leota puuvilju brändis paar
tundi.
Lisa ligunenud
puuviljad ja kõik retseptis olevad ained leivataignale. Sõtku korralikult
taigen läbi. Vormi taignast leib või aseta leib 1 liitri suurusesse
küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (täida taignaga 2/3 vormist) ning lase
rätiku all ca 4-5 tundi kerkida. Eelkuumuta ahi 250 kraadini ja küpseta
leiba 15 minutit siis alanada temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel 40-45
minutit. Võta välja määri pealt võiga ja jäta niiske rätiku alla järelvalmima.
 |
Tavalised seemneleivad ja puuviljaleib |
Labels: daring bakers, leib